HPV Nedir?

HPV Nedir?
HPV Nedir?

HPV insan papilloma virüsüdür.

100’ den fazla tipi vardır. Düşük riskli HPV tipleri genital siğillerle ilgili iken Yüksek Riskli Tipler kanser ile ilgilidir.

HPV virüsü nasıl bulaşır?

Genellikle HPV cinsel temasla bulaşır nadiren de olsa hamam, tuvalet, sahuna gibi ortak kullanım alanlarından bulaşabilmektedir. Yapılan çalışmalarda kadınlarda HPV sıklığı %20 civarındadır. Yani ülkemizde 5 kadından 1’ inde HPV vardır. Genital siğiller genellikle HPV ile temastan 3-8 ay sonrasında ortaya çıkar. Ancak bazı kişilerde HPV yıllarca sessiz kalabilir. Bu yüzden hastalığın ne zaman ve kimden bulaştığını bilmek mümkün olmayabilir.

HPV ile ilişkili kanserler nelerdir?

-Rahim ağzı kanseri % 99.7 oranında HPV ile ilgilidir.

-Anal kanserler

-Vajina kanserleri

-Dış genital bölge kanserleri

-Baş boyun kanserleri

-Erkekte PENİL kanseri

HPV enfeksiyonunun yayılımını arttıran faktörler nelerdir?

-Zayıf düşen bağışıklık sistemi

-Sigara kullanımı

-Kanser tedavisi

-Uzun süre steroid kullanımı

-Gebelik

-Yorgunluk ve uykusuzluk

-HPV dışında kalan sık tekrarlayan genital enfeksiyonlar

-HPV tedavisinde önemli olan bağışıklık sistemini güçlendirmektir.

Bağışıklık güçlendirici takviyeler ,düzenli Akdeniz tipi beslenme, uyku alışkanlığının düzenlenmesi, sigara kullanımının bırakılması ile HPV den kurtulmak mümkündür.

Prekanseroz lezyonları nelerdir?

CIN 1 : Cervical intraepithelial 113 alt bölgedeki hücresel değişikliklerdir. Uygun Tedavi ile CIN 1 geriye dönebilir.

CIN 2 ve 3 de tedavi LEEP ya da KONİZASYONdur. Ancak LEEP sonrasında bile HPV vücuttan atılmadığı sürece rahim ağzı bölgesinde harabiyet yapmaya devam eder. Defalarca LEEP yapılan hastalar mevcuttur.

Hpv’nin etkin tedavisi bağışıklığın güçlendirilmesi ve HPV’nin vücuttan atılması yanında olmalıdır.

HPV’de yeni nesil tedaviler nelerdir?

2023’te İtalya’da yapılan çalışmada EGCG, folik asit, B12, hyaluronik asit kombinasyonu HPV ve CIN 1 lezyonları üzerinde %85 etki göstermiş ve HPV tedavisinde ayrı bir sayfa açmıştır.

AHCCompound 6 aylık kullanımda 2 yıldan fazla HPV pozitifliği olan hastalarda %64 oranında negatif sonuç elde edilmiştir.

Glutatyon güçlü bir antioksidandır yüksek riskli displazilerde ve rahim ağzı kanserinde kan glutatyon seviyesi düşük bulunmuştur.

Betaglukan kullanımı HPV, ASCUS ve CIN 1 ve lezyonlarına karşı etkinliği kanıtlanmıştır C vitamini hücre onarımında önemli bir vitamindir C vitamini yeterli dozda bulunduğunda HPV pozitiflik oranı düşüktür.

Ürünümüz EGCG, AHCCompound,Glutatyon, Vit B12, Folik asit, Betaglucan, C vitamini içerir.

Kuvvetli antioksidan ve bağışıklık güçlendirici etkisi vardır. İçindeki etken maddelerin HPV üzerine olan etkisi bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır .